roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash2.jpg

Sajtómegjelenések

A sajtómegjelenés nem minden, ezt mindenki tudja.
Ettől függetlenül összeszedtem a legfontosabb sajtómegjelenéseket a legfontosabb akciókról, kezdeményezésekről az elmúlt évekből.

HVG
 

Úgy próbálták kiszervezni a közétkeztetést Orosházán, hogy az MNB vizsgálja az ügyet

"A jegybankhoz egy momentumos politikus fordult a lap szerint, aki azt gyanítja, a közbeszerzés lényegében rejtett pénzkölcsönnyújtás lett volna."

image.jpg
munka_edited.jpg

Azonnali

4 óra munka, 8 óra pihenés, 4 óra szórakozás, a többiről meg inkább ne beszéljünk

Ági 35 éves, egygyermekes családanya. Napi 4 órában dolgozik egy vidéki kisváros utcavégi kisboltjában...

Magyarnarancs

Hullottak a kormányzati "civil" pályázaton a milliók a Simonka-közeli szervezeteknek

"A Bethlen Gábor Alapkezelő a vádlottak padján ülő Simonka Györgyhöz közeli szervezeteket is megtámogatta néhány millióval a civil pályázatán." 

Simonka_a_Fovarosi_Torvenyszek_elott_Sioreti_Gabor_felvetele_fit_800x10000_edited.jpg

Fotó: Sióréti Gábor

Image by javier trueba

Fotó: unsplash/javier trueba

BEOL

Határon túli diákok helyzete a COVID-válság idején

"Olyan kiskorú fiatalok is tanulnak Békés megyei középiskolákban, akik lakóhelye nem Magyarország. A járvány miatt bevezetett határzár okán a határon túlról érkező..."

OrosCafe

Fellépés a légszennyező fűtési módszerek ellen

"A környezetszennyező fűtési módok visszaszorítása érdekében nyújtott be egy előterjesztést Sebők Éva. Az ellenzéki képviselő létrehozna egy alapot is, amely segítené az átállást a környezetkímélő fűtési módokra..."

TelkesMáriaAlap.jpg

Fotó: unsplash

nórika.jpg

Fotó: OrosCafe

Magyar Narancs

Fegyelmi eljárás a Fideszes vezetők ellen

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte még augusztus 10-én Sebők Éva, a Momentum orosházi önkormányzati képviselője arra hivatkozva, hogy súlyos szabálytalanságokat állapított meg egy minisztériumi ellenőrzés egy EU által támogatott közel 500 milliós projektnél. 

OrosCafe

Maszk az egészségügyi dolgozóknak

Ezen maszkok jelentős része Orosháza és környékének háziorvosaihoz, házi gyermekorvosaihoz, az Orosházi Kórházhoz és más kritikus feladatokat ellátó személyekhez kerülnek. Az Orosházi Kórház részére 80 darab maszkot adtunk át

maszkosztás.jpg

Fotó: OrosCafe

Image by Priscilla Du Preez

Fotó: unsplash/priscilladupeez

OrosCafe

Javaslatcsomag a nők helyzetének javításáért

Esélyegyenlőségi előterjesztést nyújtott be a Közösen Orosháza Városért Mozgalom. Az öt pontot tartalmazó javaslatcsomagot ugyan nőnap alkalmából tette meg Sebők Éva önkormányzati képviselő, mégis minden orosházi életére hatással lehetnek.

444.hu

Megjavították a kormány hazug nőnapi videóját

"Vacilláltam, hogy kikerülhet-e ide ez a videó, ami a nőnapi kormányvideóra készült válaszul, hiszen nagyon kemény kritika, nem finomkodik. Viszont az alkotója, Sebők Éva egyetlen nap alatt dobta össze, kimondottan ide, nektek, és bizony sok fontos dologra rámutat."

oroszbernadett.png

Fotó: Bors

ezaminimum.png

Fotó: ezaminimum

OrosCafe

Ezaminimum! javaslatcsomag

"A cél az lenne, hogy ne kelljen közgazdasági diploma a költségvetés értelmezéséhez. Akinek csak öt perce van a munka után ő is tudja mi történik a közpénzzel. A felület lehetőséget ad arra is, hogy aki szeretne komolyabban is elmélyedhet a számokban."

Behír

Elavult buszok - aláírásgyűjtés

"a Békés megyeiek is megérdemlik az európai szintű közlekedést. Az elnök elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is felkeresték már, hogy tájékoztatást adjanak a pontos adatokról és a szerződésekről."

volan.jpg

Fotó: Behír

tüntetés.jpg

Fotó: beol.hu

Népszava

Békéscsabán tüntettek

Külön foglalkozik a sajtó helyzetével, a tervek szerint a tüntetők elsétálnak majd a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségéhez, mely a megyei könyvtárnak is otthont adó épület második emeletén található, hogy kiragasszák az ellenzék öt pontját.

Mandiner

Beszéljünk a férfiakról!

Véleménycikk.
 

A férfijogi ügyekben közös, hogy egy adott probléma jellemzően (pl. halálos üzemi balesetek) vagy kizárólag (pl. hamis apaság) a férfiakat érintik.

Image by Matheus Ferrero

Fotó: unsplah/matheusferrero

lázár.jpg

Mérce

Buszozni hívtuk Lázár Jánost

Sebők szerint egy politikusnak tisztában kell lennie a mindennapi problémákkal, ahogy azzal is, hogy a rossz helyközi közlekedés milyen rossz hatással van a munkaerőpiaci kilátásokra, vagy az oktatási esélyegyenlőségre.

Fotó: Facebook

Fotó: beol.hu

24.hu

Csomag Simonkának

annak, hogy a közvádas ügyben az eljárás tovább léphet, könnyen az lehet az eredménye, hogy Simonka György 5-10 évig terjedő időszakra „költözni” kényszerül. Ennek megkönnyítésére az ellenzéki párt kezdőcsomagot küld a politikusnak, „az új tartózkodási helyre történő beilleszkedést könnyítendő”.

simonka.jpg

Fotó: MTI/Rostás

almáskamarás.jpg

Fotó: HVG

HVG

Elkértük a kisbuszt

Miután Európai Uniós támogatásból vásárolt kisbuszokkal vitték a vidéki önkormányzatok a nézőket Orbán Viktor éppenséggel az Uniót is bíráló beszédére október 23-án, ezen felbuzdulva Sebők Éva, a Momentum Békés megyei elnöke is elkérte az egyik megyei önkormányzat, Almáskamarás kisbuszát,